Iskolai alapítványunkról

A “Gábor Áron” Líceumi Alapítvány 1994. április 21-én jött létre, az iskola alkalmazottai nagy többségének, a szülok egy népes csoportjának és tanulóinak kezdeményezésére. Azóta folyamatosan muködik, az alapszabályban megfogalmazott céljait követve támogatja az iskolai és iskolán kívüli nevelotevékenységet, a
hagyományos iskolai rendezvények, az iskolai élet hagyományainak ápolását. Támogatja a diákok minden önszervezo tevékenységét, a diákhét megszervezését, a történelmi – helyismereti vetélkedok szervezését, az iskolai diáklap megjelentetését, sport- és muvészeti csoportok muködését. Feladatának tekinti az iskola anyagi bázisának fejlesztését, a néprajzi gyujtemény gazdagítását és a testvériskolai kapcsolataink ápolását.
Az Apáczai Közalapítvány kínálta pályázati lehetoségeket kihasználva, gazdagítottuk iskolánk anyagi alapjait, szolgálati lakás vásárlásával – berendezésével, motorteszter és kistehergépjármu vásárlásával, gépek beszerzésével az asztalosmuhely számára; így szereltünk fel modern gépekkel 2008-ban egy szabómuhelyt.