Ügyességi kerékpárverseny

Ki a mester 2 keréken?”

2015.június 12-én 12 órakor a szentegyházi napok keretében a Gábor Áron Líceum sportpályáján (természetes gyeppályán) kerékpár -versenyre kerül sor.

A versenyre egyéni résztvevők jelentkezését várjuk. A cél az, hogy a versenyzők minél gyorsabban végigmenjenek az akadálypályán, amelynek során ügyességi feladatokat kell teljesíteniük.

Hibapont esetén az időhöz, büntetőpontként, plusz másodpercek adódnak.

A versenyen V-VII. osztályos tanulók (fiuk, lányok) és líceum IX-XI., szakiskolás I és II. éves tanulók (fiuk, lányok) , 18 életévüket be nem töltött személyek vehetnek részt.

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a rendezvényre előzetesen regisztrálni kell az iskolák titkárságán(Gábor Áron Líceum és Mártonfi János Általános iskola), ahol egy jelentkezési lapot kell kitölteni.

 
A jelentkezők bármely típusú, jó állapotban lévő kerékpárral jelentkezhetnek; a versenyen kerékpáros bukósisak és a láthatósági mellény viselése kötelező ( de ha ezzel nem rendelkeztek ,nem akadály, mi biztosítsuk), és de ajánlott a kesztyű , térdvédő és szemüveg viselése .

A verseny két részből áll

  1. elméleti teszt közlekedési ismeretekből, ez kizáró jellegű , aki nem ér el egy minimális pontszámot, nem vehet részt a következő próbán.

  2. gyakorlati (ügyességi) próba  1. Forrásanyag: az elméleti teszthez a „Ügyességi kerékpárverseny” cím alatt, míg a pálya formája „ A gyakorlati (ügyességi) pálya” cím alatt a www.lgav.ro honlapról tölthető le.Szerezők

Gábor Áron Szakközépiskola Szentegyháza

és Szentegyháza Városi TanácsaJelentkezési lap.

A kerékpár felszereltségének leírása.

Jelző táblák.

Gyakorlati (ügyeségi) pálya.